Legyél te is válogatós!

újrahasznosításNem, nem az ételekre gondolok. Nem is a ruhákra vagy más használati tárgyakra, hanem a hulladékokra. Arra kérlek, legyél válogatós abban, hogy melyiket hová és hogyan dobod ki!

Gyűjtsd te is szelektíven a hulladékokat – otthon és munka közben egyaránt!

Pontosan tudjuk, milyen nehéz ezt elkezdeni és pláne következetesen folytatni, ezért segítünk neked. A szelektív hulladékgyűjtés fogalmáról és a különböző hulladékfajtákról korábban már írtam a Szülőnevelés Blogon:

Ám ezzel még csak a “Melyiket?” és a “Hogyan?” kérdések megválaszolásához kaptál támpontokat.

Hátravan még a “Hová?”.

Elhatároztuk, hogy ebben is segíteni fogunk neked. Apránként felkutatjuk a Ferenc körút egy metrómegállónyi vonzáskörzetében található összes szelektív hulladékgyűjtő kukát és egy külön oldalon közzé tesszük, hol milyen fajták vannak. Így teljes képed lesz arról,

  • hogyan gyűjtsd szelektíven a hulladékokat és
  • melyik hulladékot
  • hová dobd ki ahhoz, hogy a lehető legkevésbé terheld velük a környezetünket.

Mi összeállítjuk a környékbeli szelektív kukák listáját. Tőled csak annyit kérünk, hogy használd a kész listát és amennyire módodban áll, segíts nekünk naprakészen tartani azt a későbbiekben.

Ui.: Ezúton mondunk köszönetet mindenkinek, akik múlt szombaton vették a fáradságot és elhozták a veszélyes hulladékaikat a Bakáts térre a kék ponyvával letakart teherautóhoz! Hálás köszönettel tartozunk azoknak a ferencvárosi lakosoknak is, akik a másik két gyűjtőhely egyikét keresték fel, továbbá azoknak, akik azért nem vittek veszélyes hulladékot egyik gyűjtőhelyre sem, mert nem volt mit vinniük.

A bejegyzés kategóriája: Egészség, életmód
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Legyél te is válogatós! bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Újrahasznosítás házilag | ferenckorut.ihirek.hu

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>