Látni és látszani 2012

Az akció logójaAz Országos Rendőr-főkapitányság és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság 2012. november 15-től 2012. december 15-ig Magyarországon először olyan országos fokozott közúti ellenőrzést hajt végre,amely során teljes körűen és kiemelten vizsgálják a személy-, illetve haszongépjárművek és motorkerékpárok világítását, láthatóságát.

Az Országos Rendőr-főkapitányság célja

  • a figyelem felkeltése és
  • a viszonylag kicsi, de nagy bajt okozó hibák kiszűrése, javítása,

ezáltal pedig a közlekedésbiztonság javítása, a balesetek okozta károk csökkentése. Éppen ezért az ellenőrzés kezdete előtti felkészülési időszakban lehetőség nyílik a múlt héten indult “Látni és látszani 2012″ elnevezésű kampányba bevont szakszervizekben térítésmentesen átvizsgáltatni a gépjárművet. Az ingyenes ellenőrzésen túl kérhető a fényszóró beállítása, a szükségessé vált javítások, izzók pótlása – természetesen térítéssel.

Az akcióban részt vevő optikusoknál illetve szervizekben ingyenes a látás illetve a jármű világításának a világítás vizsgálata.

Az akció alatt nemcsak a jármű láthatósága ellenőriztethető a szakszervizekben, hanem a járművezetők látását is ingyenesen vizsgálják meg azok az optikusok, akik csatlakoztak a kezdeményezéshez. Az átvizsgált járművek megkapják a kampány hivatalos matricáját.

Az akció részleteiről itt találsz további információkat.

A bejegyzés kategóriája: Hasznos
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Látni és látszani 2012 bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Látod? Nem látod? | ferencvaros.ihirek.hu

  2. Visszajelzés: Célkeresztben az egészség | belbuda.ihirek.hu

  3. Visszajelzés: Célkeresztben az egészség | ihirek.hu

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>