Újrahasznosítás házilag

Kedves Olvasó!

Ezúttal nem tudunk olyan hírrel szolgálni neked, amilyennel eredetileg szándékunkban állt.

újrahasznosításBár az elmúlt hónapokban többször is alaposan átfésültük a Ferenc körúttól a Vámház körútig terjedő területet, egyetlen szelektív hulladékgyűjtőt sem találtunk.

Ennek köze lehet ahhoz, hogy bizonyos emberek rendszeresen igyekeznek a hulladékgyűjtő szigeteken összegyűlt anyagokat a saját zsebük javára újrahasznosítani. Ezekhez az anyagokhoz a gyűjtőkonténerek felborításával vagy – ha a gyűjtőszigetet fémből készült korlátokkal védik ez ellen – a bedobópanelek felfeszítésével jutnak hozzá.

Az sem ritka, hogy valaki kommunális hulladékot tesz a szelektív konténerek mellé. Mindez a gyűjtőszigetek környékén élőknek rengeteg bosszúságot okoz. Néhányan már azt fontolgatják, hogy a nyugalmuk visszaszerzése érdekében a gyűjtőszigetek megszüntetését célzó aláírásgyűjtésbe kezdenek.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. most az eddigiektől eltérő módon igyekszik megoldani a problémát. Költségkímélési okokból a továbbiakban nem a teljes hulladékgyűjtő szigetet kerítik körbe korlátokkal, hanem csak az üveggyűjtő konténereket. A jövő év során ugyanis megkezdik a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés kiterjesztését az egész fővárosra. A papír- és műanyaghulladékokat a házhoz kihelyezett szelektív kukákban gyűjtik majd be, a kevéssé használt gyűjtőszigeti tartályokat pedig visszavonják.

A bejegyzés kategóriája: Egészség, életmód
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Újrahasznosítás házilag bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Átalakulóban a szelektív hulladékgyűjtés gyakorlata | ferencvaros.ihirek.hu

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>