Legyél te is válogatós!

újrahasznosításNem, nem az ételekre gondolok. Nem is a ruhákra vagy más használati tárgyakra, hanem a hulladékokra. Arra kérlek, legyél válogatós abban, hogy melyiket hová és hogyan dobod ki!

Gyűjtsd te is szelektíven a hulladékokat – otthon és munka közben egyaránt!

Pontosan tudjuk, milyen nehéz ezt elkezdeni és pláne következetesen folytatni, ezért segítünk neked. A szelektív hulladékgyűjtés fogalmáról és a különböző hulladékfajtákról korábban már írtam a Szülőnevelés Blogon:

Ám ezzel még csak a “Melyiket?” és a “Hogyan?” kérdések megválaszolásához kaptál támpontokat.

Hátravan még a “Hová?”.

Elhatároztuk, hogy ebben is segíteni fogunk neked. Apránként felkutatjuk a Ferenc körút egy metrómegállónyi vonzáskörzetében található összes szelektív hulladékgyűjtő kukát és egy külön oldalon közzé tesszük, hol milyen fajták vannak. Így teljes képed lesz arról,

  • hogyan gyűjtsd szelektíven a hulladékokat és
  • melyik hulladékot
  • hová dobd ki ahhoz, hogy a lehető legkevésbé terheld velük a környezetünket.

Mi összeállítjuk a környékbeli szelektív kukák listáját. Tőled csak annyit kérünk, hogy használd a kész listát és amennyire módodban áll, segíts nekünk naprakészen tartani azt a későbbiekben.

Ui.: Ezúton mondunk köszönetet mindenkinek, akik múlt szombaton vették a fáradságot és elhozták a veszélyes hulladékaikat a Bakáts térre a kék ponyvával letakart teherautóhoz! Hálás köszönettel tartozunk azoknak a ferencvárosi lakosoknak is, akik a másik két gyűjtőhely egyikét keresték fel, továbbá azoknak, akik azért nem vittek veszélyes hulladékot egyik gyűjtőhelyre sem, mert nem volt mit vinniük.

One Comment on “Legyél te is válogatós!”

Comments are closed.