Emelt fővel, nyitott szemmel

Ezt a cikket – mely egy sorozat kezdete – az ihlette, hogy amikor megmutattuk az indulófélben lévő híroldalunkat egy ismerősünknek, aki már több mint 20 éve él a Ferenc körút közelében, nem ismerte föl, hol készült a fotó. Pedig valószínűleg hetente többször is jár arra.

Kupola
Neked ismerős?

Egy Angliában lakó ismerősünk viszont emlékezett erre a kupolára. Sőt, még a pontos helyét is meg tudta adni.

Miközben havonta vagy akár hetente turisták ezrei fizetnek azért, hogy láthassák és lefényképezhessék Budapest nevezetességeit, mi, akik nagy részüket bármikor ingyen láthatnánk, szinte vakok vagyunk rájuk. Kis létszámú csapatunk szerint az, hogy ez a világon (szinte?) mindenütt így van, nem azt jelenti, hogy ez így lenne helyes.

Elhatároztuk hát, hogy apránként bejárjuk Ferencváros közterületeit a cikk címének megfelelő módon. Úgy, hogy lehetőleg lássunk is, ne csak nézzünk.

Valahányszor fölfedezünk valami szépet és/vagy érdekeset, ami alatt/mellett korábban mi magunk is elmentünk anélkül, hogy észrevettük volna, megmutatjuk neked. Azokról, melyek kerületünknek a Ferenc Körút egy metrómegállónyi vonzáskörzetén kívüli részén vannak, testvéroldalunk, a Ferencvárosi Hírek közöl majd cikkeket.

Ha te sem ismerted föl a kupolát, eláruljuk, hogy a Ferenc Körút és a Mester utca sarkán álló épületen láthatod, amennyiben eléggé fölemeled a fejedet és kinyitod a szemeidet. 🙂

One Comment on “Emelt fővel, nyitott szemmel”

  1. Egyetertek 🙂 minden apro szepseget megerdemel ertekelni – hiszen igy sokkal jobb lesz a kozerzetunk es nem is kerul sokba, igaz a fejunket szukseges felemelni ahhoz, hogy lathassuk az epuletek tetejet. Szukseges megismerni a kozvetlen kornyezetunket is barhol lakjunk – ez szamomra nemcsak azt a varost/keruletet jelenti ahol elek, hanem a kozvetlen kozelemben elokre is vonatkozik. Amikor figyelunk a kornyezetunkre akkor sokkal jobban erezzuk magunkat, jobba valik az eletunk es konnyebben meg is tudjuk tartani azt amit “kaptunk”.

Comments are closed.