Látni és látszani 2012

Az akció logójaAz Országos Rendőr-főkapitányság és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság 2012. november 15-től 2012. december 15-ig Magyarországon először olyan országos fokozott közúti ellenőrzést hajt végre,amely során teljes körűen és kiemelten vizsgálják a személy-, illetve haszongépjárművek és motorkerékpárok világítását, láthatóságát.

Az Országos Rendőr-főkapitányság célja

  • a figyelem felkeltése és
  • a viszonylag kicsi, de nagy bajt okozó hibák kiszűrése, javítása,

ezáltal pedig a közlekedésbiztonság javítása, a balesetek okozta károk csökkentése. Éppen ezért az ellenőrzés kezdete előtti felkészülési időszakban lehetőség nyílik a múlt héten indult “Látni és látszani 2012” elnevezésű kampányba bevont szakszervizekben térítésmentesen átvizsgáltatni a gépjárművet. Az ingyenes ellenőrzésen túl kérhető a fényszóró beállítása, a szükségessé vált javítások, izzók pótlása – természetesen térítéssel.

Az akcióban részt vevő optikusoknál illetve szervizekben ingyenes a látás illetve a jármű világításának a világítás vizsgálata.

Az akció alatt nemcsak a jármű láthatósága ellenőriztethető a szakszervizekben, hanem a járművezetők látását is ingyenesen vizsgálják meg azok az optikusok, akik csatlakoztak a kezdeményezéshez. Az átvizsgált járművek megkapják a kampány hivatalos matricáját.

Az akció részleteiről itt találsz további információkat.

3 Comments on “Látni és látszani 2012”

Comments are closed.